04-11-2021

Bijzonder vakantiehuis voor Stichting Gaandeweg

Het is zover, Giesbers gaat beginnen aan een bijzondere samenwerking. De bouw van een nieuw vakantiehuis in Doorn voor gezinnen die te maken hebben met kinderkanker, in opdracht van Stichting Gaandeweg. Het huis krijgt een unieke vorm: die van de zon met zonnestralen, een ontwerp van Vakwerk Architecten. Giesbers gaat het vakantiehuis ontwikkelen en samen met haar bouwpartners realiseren.

Woensdag werd de aannemingsovereenkomst getekend door Jan-Joost Galesloot (r), voorzitter van Stichting Gaandeweg en John de Beijer (l), directeur van Giesbers te Wijchen.

Stichting Gaandeweg zet zich al 30 jaar lang in voor gezinnen waarvan één van de kinderen de diagnose kanker heeft. De stichting zorgt ervoor dat het hele gezin tussen alle chemokuren, opnames en ziekenhuisbezoeken door, weer even écht gezin kan zijn. ‘Van ziekenhuis naar vakantiehuis’, is dan ook het motto van Gaandeweg. De stichting is geheel afhankelijk van donaties en sponsoring. Om het nieuwe vakantiehuis mogelijk te maken zijn er diverse grote en kleine bedrijven die hulp aanbieden.

“Zonder deze steun kunnen we het huis niet realiseren. Het is heel bijzonder en hartverwarmend hoeveel vrijwilligers, bedrijven, ondernemers, families en andere stakeholders de handen uit de mouwen willen steken’, zegt Jan-Joost Galesloot, voorzitter van Stichting Gaandeweg.                                                            

Sinds de opening in 2018 van het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht, komen veel gezinnen via het PMC bij de stichting terecht. Als ze een weekje of lang weekend weg zijn, willen ze graag in de nabijheid van hun behandelend arts zijn. Want mocht er snel zorg nodig zijn, dan is het PMC dichtbij. Stichting Gaandeweg bouwt daarom dit nieuwe vakantiehuis in de nabijheid van het Prinses Máxima Centrum. De oplevering is in het voorjaar van 2022.

Wij gaan het vakantiehuis ontwikkelen en samen met onze bouwpartners realiseren. Maar de samenwerking gaat verder: wij gaan het project ook samen voor een gedeelte sponsoren. Deels door een eigen investering, deels door de inzet vanuit het netwerk van partners met een bijdrage in middelen, materialen of op andere manieren. Ook alle medewerkers van Giesbers zetten zich in om het nieuwe vakantiehuis van de grond te krijgen.

“Het project is binnen de organisatie in korte tijd een gezamenlijke uitdaging geworden. Passend bij onze visie dat wij op onze manier een bijdrage willen leveren aan een samenleving met aandacht voor elkaar”, zegt John de Beijer.

Het vakantiehuis is ontworpen door Vakwerk Architecten uit Delft. Zij hebben het ‘zonnige’ concept van de woning bedacht; een huis in de vorm van een zon waar iedereen weer even kan stralen. Het hart van het ontwerp is een grote gemeenschappelijke ruimte waar het hele gezin bij elkaar kan zijn. Op die ruimte zijn vijf afzonderlijke ‘zonnestralen’ aangesloten die ieder een eigen functie hebben.

‘Het verblijf moet zo bijzonder zijn, dat de gezinnen zich nog jaren de vakantie herinneren’, zegt Paul Ketelaars, directeur van Vakwerk Architecten.

Het nieuwe vakantiehuis komt te staan op het RCN-vakantiepark het Grote Bos in Doorn. RCN Vakantieparken heeft Gaandeweg een prachtige bouwkavel ter beschikking gesteld op dit familiepark. Ook op andere manieren is het bedrijf zeer behulpzaam om van het nieuwe vakantiehuis een succes te maken.

‘Wij zijn heel blij een bijdrage te kunnen leveren aan dit bijzondere project. Het past bij ons bedrijfsfilosofie dat alles wat je deelt, waarde krijgt’, aldus, Riné van Dingstee, algemeen directeur van RCN Vakantieparken.

Omdat voor de realisatie van het vakantiehuis nog veel geld nodig is, wordt binnenkort een speciale fundraising campagne gestart. Deze wordt ontwikkeld door The Good Shop, een Amsterdams collectief van reclamemakers. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

 

Project van: Giesbers Ontwikkelen en Bouwen, Wijchen

Locatie: Doorn