16-10-2013

Burgemeester Van der Knaap opent Kenniscampus Ede

Giesbers heeft deze studentenhuisvesting in opdracht van Woonstede gebouwd. Idealis verzorgt de verhuur en het beheer van de 260 kamers.

Onder belangstelling van vele studenten opende burgemeester Cees van der Knaap woensdag 16 oktober de 260 studentenkamers aan de Hoefweg op KennisCampus Ede. Samen met Sylvie Deenen (directeur Idealis) en Marian Teer (directeur Woonstede) liet hij een groot geveldoek onthullen. 

Trotse burgemeester
GiesbersWijchen heeft deze studentenhuisvesting in opdracht van Woonstede gebouwd, die 14 miljoen euro in het project investeerde. Een belangrijke rol voor de corporatie omdat deze studentenkamers de Kenniscampus tot een échte campus maken. Burgemeester Cees van der Knaap is zichtbaar trots op het geheel: “Het is de eerste echte studentenhuisvesting in Ede. Ede wil graag een stad zijn voor jongeren. Naast goede opleidingen hebben we nu ook echte studentenhuisvesting, midden op de Kenniscampus.”

Ruime kamers
Idealis verzorgt de verhuur en het beheer van de 260 kamers. “De studentenkamers zijn ruim en van alle gemakken voorzien”, vertelt Sylvie Deenen. “Iedere kamer beschikt bijvoorbeeld over internet en heeft een  wastafel. Verder ligt er overal linoleum en is er voldoende opbergruimte.”  De studenten wonen met z’n vijven in één wooneenheid en delen samen de woonkeuken en het sanitair.  “Alle kamers zijn afgelopen zomer bewoond. Veel eerstejaars studenten van de CHE maar ook van Wageningen University hebben er een kamer. Voor studenten uit Wageningen zijn deze kamers ook interessant. Het is immers maar 20 minuten fietsen naar de campus van Wageningen.” 

Kamers met Kansen
Naast de studentenkamers zijn er in het nieuwbouwproject ook woningen voor het RIBW (woonbegeleiding) en Kamers met Kansen, die 20 jongeren met problemen thuis, op school of werk een (nieuwe) kans biedt. Marian Teer: “Woonstede vindt het belangrijk dat naast studenten ook deze jongeren de kans krijgen om op de Kenniscampus te wonen. Het is de bedoeling dat studenten van de verschillende scholen een rol gaan spelen bij het verlenen van zorg aan deze bewoners. Denk aan een stageplek.

Kenniscampus Ede
De nieuwe studentenhuisvesting ligt midden op de Kenniscampus Ede. Op de KennisCampus werken de diverse onderwijsinstellingen, gemeente en woningcorporaties samen aan een uitdagende woon-, werk-, leef- en leeromgeving.