23-07-2020

Definitieve gunning De Kleine Wiel in Beneden-Leeuwen

De Kleine Wiel achter de dijk in Beneden-Leeuwen is afgelopen week definitief aan Giesbers Wijchen gegund en gaat bestaan uit in totaal uit 21 woningen.

Een mooie mijlpaal in de samenwerking met opdrachtgever BPD Zuid.
Voor BPD Midden heeft Giesbers eerder al onder meer een aantal Vierslag-projecten in Elst ontwikkeld en gerealiseerd.

Meerwaarde in voortraject
In De Kleine Wiel in Beneden-Leeuwen woon je net achter de dijk langs de Waal in een klein en vooral rustig buurtje, omsloten door het groen. Met de komst van dit nieuwbouwplan wordt het dorp op een kleinschalige manier uitgebreid. Met 21 koopwoningen; vrijstaand, 2-onder-1-kap en patiowoningen. Voor ieder wat wils. Wij hebben BPD Gebiedsontwikkeling op diverse punten in het voortraject ondersteund waarna het project nu daadwerkelijk van de grond is gekomen.

Kalksteen en houtskeletbouw
Wonen net achter de dijk is heerlijk rustig. Maar de locatie is voor het bouwverkeer lastig bereikbaar. Vrachtwagens kunnen met beton wanden geen draai maken en de dijk af. Daarom worden de wanden uitgevoerd in kalkzandsteen en houtskeletbouw. Deze elementen zijn gemakkelijker te vervoeren met andere vrachtwagens.

Planning
De komende tijd worden de voorbereidingen opgestart en de verkoopgesprekken ingepland. Een groot deel van de woningen is inmiddels verkocht. Interesse in één van de laatste woningen? Kijk dan hier voor meer informatie. De uitvoering vindt in één bouwstroom plaats, naar verwachting wordt er in het vierde kwartaal van dit jaar gestart met bouwen.


Project van: Giesbers Ontwikkelen en Bouwen - Wijchen
Locatie: Beneden-Leeuwen
Aantal woningen: 21