28-02-2019

Drukbezochte Woonworkshop “Bernardushof” Oud Gastel

Vlak voordat de carnaval losbarst in het zuiden van het land hebben veel geïnteresseerden de Woonworkshop van het project “Bernardushof” in het Brabantse dorp Oud Gastel bezocht.

We kunnen spreken over een zeer geslaagde Woonworkshop.
Ongeveer 200 mensen kwamen bijeen in ’t Veerhuis, alwaar zij de eerste schetsen van de woningen en de inrichting van het openbaar gebied konden bekijken. Tevens werden zij in de gelegenheid gesteld vragen te stellen en hun wensen, ideeën en ambities kenbaar te maken.

Bernardushof bevat verschillende types woningen; zowel transformatie als nieuwbouw. Het voormalige klooster naast de kerk en de oude Bernardusschool worden herontwikkeld tot herenhuizen en unieke schoolwoningen. Daarnaast bevat het plan verschillende types laagbouwwoningen, waaronder semi-bungalows, twee-onder-een kapwoningen en rijwoningen.

De wensen, ideeën en suggesties van alle enthousiaste bezoekers zullen worden geïnventariseerd, waarna het planteam van het project Bernardushof gaat kijken of wij het plan nog beter kunnen laten aansluiten bij de wensen van de potentiële kopers.

De start verkoop staat gepland voor juni 2019.