27-07-2016

Energieneutrale woningen Groene Vallei Utrecht opgeleverd

De woningen in het project ‘Wonen bij de Groene Vallei’ in het Utrechtse Leidsche Rijn zijn door Kalliste en Giesbers Wijchen opgeleverd.

De woningen in het project ‘Wonen bij de Groene Vallei’ in het Utrechtse Leidsche Rijn zijn door Kalliste en Giesbers Wijchen opgeleverd. Een groot deel van de bewoners deden mee aan het ‘klimaatakkoord’ en beschikken nu over een zeer energiezuinige woning. Dit initiatief betekent dat deze woningen (EPC 0) nu reeds voldoen aan de landelijke ambities van eind 2020.

Vanaf het eerste moment hebben toekomstige bewoners inspraak gehad bij het ontwikkelen van hun droomwoning. Middels het beproefde WijzerWonen-concept zijn alle woonwensen in kaart gebracht en vertaald in de woningontwerpen. Dit heeft geresulteerd in een snelle verkoop van de unieke woningen. De individualiteit van woonwensen komt niet alleen tot uiting in de indeling van de woningen, ook in de gevel zijn er individuele kopersopties toegepast. Onder meer de steenkeuze, positie van de raamkozijnen in relatie tot de indeling van de woning. Kalliste heeft met GiesbersWijchen en hun ketenpartners dit project binnen het woonconcept 'DIT is wonen' uitgevoerd.

Het klimaatakkoord

Een gezamenlijk initiatief van Kalliste, Giesbers en Boxum. Woningen worden voorzien van diverse zonnepanelen om de woning zo energiezuinig mogelijk te maken (minimaal EPC 0). Kopers dragen bewust bij aan het verminderen van de CO₂-uitstoot in Nederland en besparen ook nog eens op hun maandelijkse energielasten. Het Klimaatakkoord wordt binnenkort ook aangeboden op de projecten van Kalliste in Rotterdam en Oostzaan.