08-04-2013

Gebruik van BIM tijdens interactieve sessie met Talis

Voor het project Valenciastraat heeft GiesbersWijchen onlangs een interactieve sessie gehouden met onze opdrachtgever Talis om de bouwaanvraagstukken door te nemen. Door gebruik te maken van het gebouwmodel in BIM was het mogelijk elk onderdeel te visualiseren waar de opdrachtgever vragen over had.

Voor het project Valenciastraat heeft GiesbersWijchen onlangs een interactieve sessie gehouden met onze opdrachtgever Talis om de bouwaanvraagstukken door te nemen. Door gebruik te maken van het gebouwmodel in BIM was het mogelijk elk onderdeel te visualiseren waar de opdrachtgever vragen over had. Aanpassingen zijn besproken en daar waar mogelijk direct verwerkt. Deze manier van werken ondersteunt en versnelt het proces van beoordeling en voorkomt dat een opdrachtgever zich door een stapel tekeningen moet worstelen. De omgevingsvergunning is inmiddels ingediend. Wanneer toetsing van de stukken zonder vertraging verloopt moet het voor ons mogelijk zijn om half juni te starten.

Het project Valenciastraat  omvat 24 woningen, waarvan 20 eensgezinswoningen en 4 levensloopbestendige woningen. De toekomstige bewoners hiervan hebben in januari zelf het gevelontwerp gekozen tijdens een ontwerpwedstrijd met drie lokale architecten.