25-04-2014

Het Groene Akkoord-feest een jaar naar dato

Met het Groene akkoord wil de stadsregio Arnhem Nijmegen duurzaam bouwen blijvend op de kaart zetten. Er is een goed fundament gelegd wat breed gedragen wordt door overheden, marktpartijen en wooncorporaties.

Met het Groene akkoord wil de stadsregio Arnhem Nijmegen duurzaam bouwen blijvend op de kaart zetten. Er is een goed fundament gelegd wat breed gedragen wordt door overheden, marktpartijen en wooncorporaties. De stadsregio hoopt dat alle gemeente in het jaar 2014 zullen besluiten het Groene Akkoord een gevolg te geven voor 2015 en verder. Want er is nog een hoop te doen.
Eerder was het Groene Akkoord genomineerd voor de Nederlandse duurzaambouwen award 2014. Op 14 maart jl. tijdens het Groene Akkoord-feest heeft de HAN Instituut Build and Environment in de persoon van Frank Spui het Groene Akkoord ondertekend. De jeugd heeft de toekomst en de HAN wil de studenten op op de juiste wijze opleiden om in dit soort projecten mee te kunnen werken.

Ook John de Beijer was aanwezig op het Groene Akkoord-feest. Hij roept opdrachtgevers op niet aan te besteden op prijs maar op prestatie. Hij vervolgt dat Giesbers elders in het land met fantastische projecten bezig is. Waarbij Giesbers is uitgedaagd om voor een vast bedrag met échte innovatie te komen.

Alle partners krijgen tijdens het feest een trofee als aanmoediging om door te gaan richting elkaar en richting de politiek; geef duurzaam bouwen in deze regio de ruimte.

In de film de motivatie en enthousiasme van alle betrokkenen ook voor het instrument GPR, een meetsysteem om de factor duurzaamheid bij nieuwbouw en renovatie in kaart te brengen.