15-12-2022

Morgenstond in Vlijmen van start

Kalliste Woningbouwontwikkeling is met een geslaagde woonworkshop en het tekenen van de posterieure overeenkomst actief van start gegaan met het project Morgenstond aan het Geerpark in Vlijmen.

Op woensdag 14 december hebben we samen met de geïnteresseerden in project Morgenstond in Vlijmen een workshop gehouden. De bijeenkomst vond plaats in het gastvrije conferentiecentrum Abdijhof, gevestigd op het karakteristieke middeleeuwse terrein van Abdij Mariënkroon.

Potentiele kopers en andere geïnteresseerden gingen tijdens de interactieve workshop in gesprek met medewerkers van Kalliste, maar ook met medewerkers van onze partners Giesbers Ontwikkelen en Bouwen, FAAM Architects, Brockhoff makelaars, Hendriks Makelaardij en De Hypotheekshop.

De actieve inspraak op de getoonde ontwerpen van het plan, resulteerde in veel woonwensen en meningen. Van de indeling van keuken, de keuze van steenkleur tot aan de duurzaamheid van de woningen. Vanuit deze inbreng van de enthousiaste aanwezigen wordt het ontwerp nu verder uitgewerkt en zal de verkoop worden voorbereid. Bij de Première in het 1e/2e kwartaal van 2023 zijn het definitieve ontwerp en de definitieve prijzen per woning bekend. Vanaf dat moment kan ook worden ingeschreven op een woning.

Het woningbouwplan, bestaande uit 1 vrijstaande woning en 24 ruime duurzame twee-onder-een kap woningen, wordt gerealiseerd op het laatste stukje Geerpark.

Posterieure overeenkomst getekend

Het college van Heusden stemde afgelopen dinsdag, 13 december, in met de overeenkomst tussen Kalliste Woningbouwontwikkeling en de Gemeente Heusden voor de bouw van 25 woningen in Morgenstond (fase 3b), Geerpark. Gisteren werd de handtekening door beide partijen gezet.

Om voor de verdere ontwikkeling van de woningen beter zicht te krijgen op de woonwensen van aanstaande kopers staat er een woonwensenenquête op www.morgenstondgeerpark.nl. Ook hebben we tijdens de goedbezochte én geslaagde Woonworkshop op 14 december een goed beeld gekregen van de specifieke wensen.
Allemaal met het doel om in 2023 de verkoop van de woningen te kunnen starten. 

“Dat er zoveel belangstelling is voor deze woningen onderstreept de noodzaak om nieuwe woningen in Heusden te bouwen. ‘Bouwen, bouwen, bouwen’,  is nadrukkelijk een speerpunt van het college. Door oude afspraken over het woningbouwprogramma binnen Geerpark kunnen in Morgenstond helaas geen starters- of goedkope woningen worden gebouwd. Gelukkig zorgen de 25 woningen op deze mooie plek wel weer voor een betere doorstroming op de woningmarkt. Daar ben ik erg blij mee.” aldus Wethouder Johan Meesters.

Als de verkoop voorspoedig verloopt, legt de gemeente daarna de riolering en wegen aan en zorgt ervoor dat ook water, elektriciteit en andere nutsvoorzieningen kunnen worden aangelegd. Kalliste draagt, naast de aanleg van het standaard groen in Geerpark, bij aan het planten van extra bomen en het aanbrengen van groene erfafscheidingen.