09-10-2017

Nieuw woonproject Schuytgraaf

Op woensdag 4 oktober hebben BPD Ontwikkeling en Giesbers een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van 28 koopwoningen Brink aan de Weide in Schuytgraaf Arnhem.

Op woensdag 4 oktober hebben BPD Ontwikkeling en Giesbers een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van 28 koopwoningen Brink aan de Weide in Schuytgraaf Arnhem. 

Kijk op nieuwbouw-brinkaandeweide.nl

In Arnhem wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van Schuytgraaf ook wel ‘Arnhem in de Betuwe’ genoemd. In deze nieuwe wijk worden circa 6.250 woningen gebouwd in 26 karakteristieke buurten. Allen met een eigen karakter hebben. Dit zorgt voor een verrassende variatie in woningen en straten.

De woningen binnen het deelplan Brink aan de Weide worden gebouwd  in het zuidelijk deel van Schuytgraaf. Er komen nieuwbouwwoningen in diverse kleine buurten, Brink aan de Weide is er daar één van. Wonen in een groene omgeving, maar toch nabij diverse uitvalswegen en Arnhemse gezelligheid. Bij de ontwikkeling is rekening gehouden met bestaande bomen, paden en sloten, welke zoveel mogelijk bewaard blijven. Dit zorgt voor een unieke mix van nieuwe woningen in een bestaande groene omgeving.

Giesbers is als ontwikkelende bouwer verantwoordelijk voor engineering en realisatie van de in totaal 28 koopwoningen. Samen met architect Mulleners en Mulleners is een dorpse uitstraling gecreëerd en is gebruik gemaakt van de principes van DITisWonen. Er is een variatie van woningtypologieën bestaande uit rij-, hoek-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen. Verder worden alle woningen energiezuinig uitgevoerd met een EPC lager dan 0,26 en wordt al het hout duurzaam geproduceerd onder FSC. Hierdoor komen de kopers in aanmerking voor extra voordelige groenfinanciering. De aanvraag omgevingsvergunning is reeds ingediend en vanaf donderdag 5 oktober zijn de woningen in verkoop. Het verkoopproces vindt vanuit BPD digitaal plaats middels een online inschrijving.