01-04-2021

Nieuwe directie Giesbers Rotterdam

De directie van Giesbers Rotterdam heeft twee nieuwe gezichten: Peter Mes en Ewout van Oordt. Peter Mes (rechts op foto) volgt per 1 april directeur Willem van Zanten op, Ewout van Oordt is benoemd tot adjunct-directeur Renovatie en Onderhoud.

Peter Mes (52) trad in 2020 in dienst bij Giesbers Rotterdam als adjunct-directeur Productie Nieuwbouw, daarvoor was hij adjunct-directeur bij BAM Wonen. Peter Mes: “Deze functie sprak mij aan vanwege het werkgebied Rotterdam en omstreken, waar mijn roots liggen. Bovendien maakt Giesbers Rotterdam deel uit van een groter geheel, namelijk de Giesbers Groep en de Trebbe Holding. Toen Willem van Zanten (64) besloot zijn functie neer te leggen, lag het in de lijn der verwachtingen om hem op te volgen.” Ewout van Oordt (47) is sinds 2019 in dienst bij Giesbers Rotterdam en bekleedde de functie van hoofd Renovatie en Groot Onderhoud. Daarvoor werkte hij 15 jaar bij Smits Vastgoedzorg, een autoriteit op gebied van renovatie en onderhoud. Ewout van Oordt: “We worden steeds meer gevonden door opdrachtgevers. Mijn ambitie is dat we nog meer als adviserende partij worden ingezet naast de rol van uitvoerende partner.”

Sinds 2018 maakt Giesbers Rotterdam deel uit van de Trebbe Holding. Met vestigingen in Nieuwegein, Wijchen, Rotterdam, Zwolle en Enschede heeft de holding landelijke dekking. De afzonderlijke bedrijven zijn zelfstandig en decentraal georganiseerd. Peter Mes: “We maken deel uit van een geweldig netwerk waarbinnen voortdurend kennis wordt uitgewisseld. Ondanks het grotere geheel hebben we als Giesbers Rotterdam toch de eigenschappen van een platte, flexibele organisatie met korte lijnen. Daarbinnen kunnen nog meer van elkaar leren en samenwerken.” Ewout van Oordt vult aan: “Samenwerken, sfeer en betrokkenheid, dat is wat je kunt verwachten als je met Giesbers Rotterdam een project aanpakt.”

In de toekomst zal de focus meer komen te liggen op woningbouw. Peter Mes: “Daarbij willen we zelf projecten blijven ontwikkelen en opdrachten verwerven uit duurzame relaties.” Ewout van Oordt merkt op dat projecten van grotere omvang worden als gevolg van de klimaatopgave om in 2050 CO2-neutraal te zijn: “Om ons doel te bereiken moeten we versnelling nastreven en innovaties omarmen.” Op de vraag waar we over een jaar staan, antwoordt Peter Mes: ”We zien de nabije toekomst zeker positief tegemoet, er is potentie om verder te groeien. Daarbij willen we graag een gave werkgever zijn voor de medewerkers en dat opdrachtgevers ons weten te vinden.”

 

Een bericht van: Giesbers Rotterdam