21-05-2013

Nieuwe kazerne voor Koninklijke Marechaussee Brigade Rotterdam

GiesbersRotterdam is verantwoordelijk voor de nieuwbouw van de kazerne voor de Koninklijke Marechaussee Brigade in Rotterdam op het terrein van Rotterdam The Hague Airport (voorheen Zestienhoven).

GiesbersRotterdam is verantwoordelijk voor de nieuwbouw van de kazerne voor de Koninklijke Marechaussee Brigade in Rotterdam op het terrein van Rotterdam The Hague Airport (voorheen Zestienhoven). 

Het gebouw gaat bestaan uit een kantoorgedeelte van ca. 3.250 m2 en een ruimte voor stalling en onderhoud aan voertuigen met een BVO van ca. 5.250 m2. De bouwmethode is traditioneel met een in het werk gestorte fundering en betonkern. Hierop wordt de staalconstructie geplaatst en voorzien van een stalen gevelbekleding. In betreffende gevels worden kozijnen opgenomen van aluminium. De vloeren worden uitgevoerd in staalplaat beton met hierin verwerkt de liggers van de staalconstructie. Het parkeerdek op de eerste verdieping is open en zal worden voorzien van een kunststof afwerking. De binnenwanden van het kantoor zullen worden uitgevoerd in Metal Stud.