13-12-2018

Opening gerenoveerd Gasthuis Sint Jan de Deo

Dwars door een muur van tempex lopen en zo in de verbouwde recreatiezaal vol bewoners, medewerkers en vertegenwoordigers van Estea, Sint Jan de Deo en Giesbers terechtkomen, je moet het maar durven. Toch was dat wat burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal samen met twee bewoners 11 december deed om de renovatie van Gasthuis Sint Jan de Deo officieel te openen. In de toespraken van Teus Oskam, directeur Esta, en Roel Jutten, bestuurder Gasthuis Sint Jan de Deo werden lovende woorden gesproken over het vernieuwde zorgcomplex.

Een ingewikkeld proces, aangezien de verschillende gedeeltes tijdens de renovatie bewoond en in functie bleven. Ondanks die uitdagingen is de hele renovatie als soepel ervaren door bewoners en opdrachtgevers, aangezien de overlast tot een minimum beperkt is gebleven en ze blij zijn met en trots op het resultaat. 29 gerenoveerde zorgwooneenheden inclusief een gezamenlijke woonkamer en de transformatie van 32 zorg- naar 16 individuele wooneenheden waar mensen zelfstandig kunnen wonen met de optionele beschikking tot zorg- en dienstverlening. Daarnaast zijn diverse algemene en facilitaire ruimtes aangepakt die de dagelijks werk- en activiteitenstructuur ten goede komen.

Estea bood de bewoners een BeleefTV aan, mede mogelijk gemaakt door de samenwerkingspartners. De BeleefTV is een interactieve tafel die mensen met dementie op speelse wijze activeert en stimuleert tot beweging en sociale interactie.

Sint Jan de Deo, Estea en Giesbers hadden het gemeenschappelijke doel om van het Gasthuis (weer) het stralende middelpunt van Millingen aan de Rijn te maken en dat is gelukt: inmiddels zijn alle appartementen verhuurd en bestaat er een wachtlijst. Deze centrale functie komt ook tot uitdrukking in het nieuwe logo van het Gasthuis waarin een hart is opgenomen. Meer over deze renovatie en onze aanpak leest u op Gasthuis Sint Jan de Deo - Renovatie van zorgcomplex in bouwteam.