23-07-2021

Oplevering ‘Residence Oranjeburgh’

Alle appartementen van het project ‘Residence Oranjeburgh’ in Schiedam zijn inmiddels opgeleverd!

Nu de kopers de sleutels van hun appartement hebben ontvangen van Giesbers Rotterdam Bouw, gaan de kopers aan de gang met de afbouw en afwerking van hun appartement en zullen ze zo snel mogelijk gaan verhuizen, om daarna te gaan genieten van het wonen op deze prachtige en unieke plek.

Residence Oranjeburgh is min of meer het slotstuk van een nieuwe wijk, die gezien kan worden als een eerbetoon aan de Schiedamse architect Piet Sanders. Een ode aan de dertiger jaren, in een eigentijdse uitvoering, te danken aan het ontwerp van Van Egmond Architecten.

Het gebouw kent een symmetrische opzet en bestaat uit een half verdiepte parkeergarage met daarboven vijf bouwlagen en een Top Penthouse. De gevels zijn opgetrokken uit warme, bruinrode baksteen, wat resulteert in een rijke en duurzame uitstraling. In de plint een wat donkerdere steen, die in een streepmotief wordt afgewisseld met de steen van het opgaande werk. Het dak, bedekt met oranjerode keramische pannen, rust op een riante witte overstek. Daaronder vormt een houtlook gevelbekleding in warmgrijs een fraaie beëindiging van het opgaande gevelmetselwerk.

 

Project van: Kalliste Woningbouwontwikkeling

Locatie: Schiedam

Aantal woningen: 21