15-06-2020

Project 48 woningen Pendrecht: monteren in plaats van metselen

De modelwoning voor het project ‘48 woningen Pendrecht’ van Giesbers Rotterdam is opengesteld voor de bewoners. De modelwoning laat onder meer zien hoe zij door een efficiënte manier van werken de woningen in een korte tijd kunnen aanpakken.

Na een grondige voorbereidingstijd, hijsen ze binnen één dag vier prefab geïsoleerde gevelelementen op hun plaats waardoor er veel tijdwinst is: traditioneel met steigers zou de aanpak veel langer duren.

Tijdens het groot onderhoud worden de woningen vergroot doordat de voorzijde van de woningen wordt uitgebouwd. Het dak wordt ingepakt met extra dakisolatie en tevens wordt elke woning voorzien van zes zonnepanelen. Ook wordt het eventueel aanwezige asbest gesaneerd, gaan de woningen van het gas af en wordt het binnenwerk aangepakt met nieuwe keukens, badkamers en toiletten. Giesbers Rotterdam verricht het groot onderhoud in opdracht van Woonstad Rotterdam.

De aanpak is ingrijpend want het betreft bewoonde woningen. Woonstad Rotterdam heeft daarom voor de bewoners wisselwoningen beschikbaar gesteld.

 

Project van: Giesbers Rotterdam Ontwikkelen en Bouwen
Locatie: Rotterdam
Aantal woningen: 48