02-03-2021

Start bouw PUUR Wonen in Meerhoven

Vandaag is Giesbers Ontwikkelen en Bouwen in Eindhoven gestart met de bouw van twee modelwoningen in Kalliste's project ‘PUUR Wonen in Meerhoven’. De funderingspalen zijn vanochtend geboord en het betreffende cluster (A) is opgehoogd.

Na het uitharden van de palen, worden deze ingemeten en doorgemeten en kunnen ze op de juiste hoogte worden afgewerkt. Naar verwachting worden begin april de casco’s van Cross Laminated Timber (CLT) geplaatst.

CLT, ofwel kruislaags verlijmd hout, is een sterk opkomende duurzame circulaire vorm van bouwen met een veel kleinere ecologische footprint dan de traditionele bouw. Daarnaast draagt het casco van hout ook sterk bij aan een gezondere leefomgeving waarin de consument zich prettiger voelt.

Op de expertisepagina van Kalliste informeren zij u uitgebreid over het bouwen met HOUT en de voordelen van woningen gemaakt van CLT.

Giesbers Ontwikkelen en Bouwen uit Wijchen is de bouwteampartner en engineer van dit project. Eind maart start zij met de bouw van de overige 54 woningen van PUUR.
FAAM architects  heeft het ontwerp van dit project verzorgd.

De verwachte oplevering van de eerste woningen start in het tweede kwartaal van 2022.

 

Project van: Kalliste Woningbouwontwikkeling

Locatie: Eindhoven

Aantal woningen: 56