16-11-2022

Van discotheek Alcazar naar een nieuwe woonwijk

Op het terrein van de voormalige en welbekende discotheek Alcazar in Puttershoek bouwt Giesbers Rotterdam Ontwikkelen en Bouwen in opdracht van Stebru 64 nieuwe woningen. Een groene, duurzame en geheel nieuwe woonwijk voor jong en oud.

De iconische letters van discotheek Alcazar blijven samen met de herinneringen aan deze hotspot bestaan.

Parc Alcazar wordt een hele gevarieerde woonwijk met een ruime keuze uit verschillende soorten woningen. Zo zijn er 36 appartementen, 12 beneden-bovenwoningen, 6 rijwoningen, 10 twee-onder-een-kap woningen en ook nog eens 3 vrije kavels om je eigen droomhuis te bouwen.

Parc Alcazar is straks een groene, lommerrijke en autoluwe wijk. De woningen liggen rondom een bestaande boerderij met leilindes en mooie, karakteristieke bomen. De entree van Parc Alcazar ligt rechts, die brede laan met rijen bomen. Van daaruit zie je aan het eind de appartementen aan de Biezenvijver al liggen. Sla je de hoek om dan heb je rechts de twee-onder-een-kap woningen. Vervolg je de weg dan kom je in het hofje met rechts de beneden-bovenwoningen en links de rijwoningen. Daar aan het eind liggen de vrije kavels. Parc Alcazar is gemoedelijk en voelt als een erf. Er komt alleen bestemmingsverkeer. Met vrij baan voor voetgangers en fietsers is de auto er te gast. De groene heggen bij de voortuinen, de struiken, bomen, het gras en het water zorgen voor een groene omlijsting. Hier woon je heerlijk rustig en vrij.