21-11-2016

Verduurzaming en grootonderhoud Hammarskjöldflat

Woonstad Rotterdam heeft Giesbers Rotterdam gekozen als partner voor de verduurzaming en het grootonderhoud van in totaal 4 woongebouwen in Ommoord.

Eerste fase verduurzaming van 4 woongebouwen

Woonstad Rotterdam heeft Giesbers Rotterdam gekozen als partner voor de verduurzaming en het grootonderhoud van de Hammarskjöldflat in Ommoord Rotterdam. De Hammarskjöldflat van 14 verdiepingen met in totaal 175 woningen, wordt tussen januari en oktober 2017 in bewoonde staat, grootschalig aangepakt.

Dit is de eerste fase van de in totaal 4 woongebouwen van Woonstad Rotterdam die de komende jaren toekomstbestendig worden gemaakt.

Oog voor techniek van straks en een luisterend oor voor bewoners

Giesbers Rotterdam is gekozen om haar aanpak met een sterke focus op bewonersbegeleiding. Het gestructureerde proces, technisch en communicatief, met oog voor techniek van straks en een luisterend oor voor bewoners heeft Woonstad Rotterdam overtuigd. Het speciaal ingerichte bewonersplatform is leidend. Wij gaan voor een optimale bewonerstevredenheid én een toekomstbestendige flat.

Toekomstbestendig

De Hammarskjöldflat krijgt overal nieuwe beglazing, dak- en gevelisolatie, daarnaast worden alle bergingen vervangen. Met oog op toekomstige ontwikkelingen rondom “gasloos” wonen, wordt de gehele flat aangesloten op stadsverwarming. De buitenwerkzaamheden omvatten het vernieuwen van kopgevels en hoofdentree, naar het ontwerp van A3 Architecten. Schilderwerk van hout, beton- en hekwerk, het coaten van de galerijvloeren en balkons en asbestsanering. In de woningen worden keukens, badkamers en toiletten vervangen.

Start

De voorbereiding is inmiddels in volle gang. Start van de uitvoering staat gepland midden januari 2017 en de oplevering is oktober 2017.