18-01-2021

Vervolgcontract ontwerp & realisatie Joachim en Anna getekend

In oktober vorig jaar is Giesbers te Wijchen begonnen met de bouw van de eerste twee (van in totaal zes) gebouwen met woningen van Joachim en Anna voor zorgorganisatie Stichting De Waalboog. Net voor kerst werd de aannemingsovereenkomst voor ontwerp & realisatie van de overige vier gebouwen online getekend. En onlangs de daarbij behorende bijlagen.

Rita Arts en Loeks van der Veen, bestuurders van De Waalboog, en Olaf Senden, algemeen directeur Giesbers te Wijchen, zetten hun handtekening onder toeziend oog van onze technisch installatiepartner Unica, in de persoon van directeur Arjan van Haperen, met wie Giesbers in dit project intensief samenwerkt.

Herkenbaar ‘thuis’ voor iedereen
Giesbers heeft, in nauwe afstemming met onze samenwerkingspartners Unica, Buro SBH, Van Aarle De Laat en Jan van den Boomen B.V., gewerkt aan een voor De Waalboog passende invulling van ‘zo thuis als maar kan’. Het glooiende landschap is onderdeel geworden van de prettige en groene woonomgeving, met volop gelegenheid voor bewoners, familie en medewerkers om elkaar te ontmoeten. De nieuwe huisvesting voor de woongroepen is vormgegeven als een verzameling huisjes die met elkaar kleine dorpjes in het landschap vormen. Geen institutionele vormgeving van een 'tehuis' dus, maar een herkenbaar 'thuis' voor iedereen. Geen gangen maar straatjes, geen zaaltjes maar huiskamers, een theehuis en een dorpsplein met een kerk.

Toekomstbestendige nieuwbouw in een groene omgeving voor kleinschalig wonen en leven
Het nieuwbouwtraject duurt enkele jaren. Met als uiteindelijk resultaat zes gloednieuwe, toekomstbestendige gebouwen in een groene omgeving voor kleinschalig wonen en leven 'zo thuis als maar kan'. De zes zorggebouwen worden in meerdere fases achter elkaar neergezet. Het terrein ondergaat eveneens stap voor stap een metamorfose. Met de eerste twee gebouwen zijn ze dus eind vorig jaar begonnen, eind van dit jaar volgen nummer 3 en 4 en eind 2022 de laatste twee gebouwen. Het hele project loopt tot 2024.


Project van: Giesbers Ontwikkelen en Bouwen - Wijchen

Locatie: Nijmegen