25-05-2015

Werkbezoek gemeente Breda en dorpsraad Prinsenbeek

Een delegatie van gemeente Breda en de dorpsraad van Prinsenbeek brachten een werkbezoek aan Saksen Weimar in Arnhem. Een succesvol project van Giesbers dat wordt ontwikkeld volgens het GiesbersHuislabel-concept.

Een delegatie van gemeente Breda en de dorpsraad van Prinsenbeek brachten een werkbezoek aan Saksen Weimar in Arnhem. Een succesvol project van Giesbers dat wordt ontwikkeld volgens het GiesbersHuislabel-concept. Een concept dat ook bij de ontwikkelingen aan de Westrik in Prinsenbeek toegepast zal worden en waarbij de klant al voor de koop inspraak heeft in het ontwerp.

Giesbers wilde het gezelschap graag laten zien hoe dit in de praktijk werkt en wat het heeft opgeleverd. Zo werd tijdens het bezoek aan Saksen Weimar meer verteld over vraaggestuurd ontwikkelen en hoe de ontwikkeling en bouw verlopen zijn. Daarna volgde een rondleiding over het terrein zelf, waar fase 1 en 2 al bewoond zijn, fase 3 net is opgeleverd, de bouw van fase 4 na de zomer van start gaat en fase 5 onlangs in verkoop is gegaan.

Giesbers is bezig met de plannen voor de ontwikkeling van twee nieuwbouwprojecten in Prinsenbeek. Een daarvan is Westrik. Het is de bedoeling dat alle woningen daar ook worden ontworpen volgens het GiesbersHuislabel-concept. Hierbij heeft de klant al voor de koop inspraak in de woonplattegronden, architectuur en afwerking van de woning. Door in de ontwerpfase samen met de kopers om tafel te gaan zitten, kunnen hun persoonlijke woonwensen namelijk vroegtijdig geïntegreerd worden. Giesbers ziet iedere koper dus als een individuele, particuliere opdrachtgever. Het werkbezoek heeft de gemeente en dorpsraad een goed beeld gegeven van de mogelijkheden en voordelen van de manier waarop Saksen Weimar en straks ook Westrik ontwikkeld wordt.