Gertrudisoord, Prinsenbeek-Breda
Aan het Gertrudisoord realiseert GiesbersWijchen in overleg met Gemeente Breda 24 grondgebonden rijwoningen.

Gertrudisoord, Prinsenbeek-Breda

Aan het Gertrudisoord realiseert GiesbersWijchen in overleg met Gemeente Breda 24 grondgebonden rijwoningen.

Aan het Gertrudisoord in Prinsenbeek bij Breda is een plan ontwikkeld voor de realisatie van 24 grondgebonden rijwoningen. De woningen hebben een architectuur die past binnen de uitstraling van de wijk.

Het plan

De 24 woningen zijn in goed overleg met Gemeente Breda in het stedenbouwkundig plan opgenomen. Hierbij is veel aandacht besteed aan de ruimtelijke kwaliteit. De inrichting van het openbaar gebied, wegen en parkeerkoffers zijn optimaal op elkaar afgestemd om de best haalbare ruimtelijk kwaliteit te bereiken.

Woningcorporatie WonenBreburg wordt de eigenaar van de 24 woningen en zal deze woningen in de verhuur brengen. De woningtoewijzing zal verlopen via de website Klik voor Wonen.

Woningtypen

De woningen bieden naast een achtertuin ook ruimte aan een open keuken, woonkamer, hal en toilet op de begane grond. Op de eerste verdieping komen twee slaapkamers en een badkamer. Afhankelijk van het woningtype komt er nog een derde slaapkamer op de tweede verdieping. Aan de noordzijde van het plan komen negen lagere woningen, hier dient de zolder als opbergruimte.

De woningen zijn levensloopbestendig ontworpen. Dat houdt in dat er voldoende ruimte aanwezig is om de woningen in de toekomst aan te kunnen passen met hulpmiddelen voor een fysieke beperking.

DIT is wonen

Het vraaggerichte woonconcept DIT is wonen is de basis voor het ontwerp van de woningen. De woning wordt naar inzicht van de opdrachtgever of gebruiker ingedeeld. Bij de woningen van Gertrudisoord houdt dit in dat WonenBreburg mee heeft kunnen denken om het ontwerp te optimaliseren voor hun toekomstige huurders. Hierbij hebben met name indeling, kwaliteit en uitstraling centraal gestaan.