Valenciastraat , Lent
In opdracht van Talis realisatie van 24 WoonKeur-gecertificeerde sociale huurwoningen.
Valenciastraat , Lent
In opdracht van Talis realisatie van 24 WoonKeur-gecertificeerde sociale huurwoningen.
Valenciastraat , Lent
In opdracht van Talis realisatie van 24 WoonKeur-gecertificeerde sociale huurwoningen.
Valenciastraat , Lent
In opdracht van Talis realisatie van 24 WoonKeur-gecertificeerde sociale huurwoningen.
Valenciastraat , Lent
In opdracht van Talis realisatie van 24 WoonKeur-gecertificeerde sociale huurwoningen.
Valenciastraat , Lent
In opdracht van Talis realisatie van 24 WoonKeur-gecertificeerde sociale huurwoningen.
Valenciastraat , Lent
In opdracht van Talis realisatie van 24 WoonKeur-gecertificeerde sociale huurwoningen.

Valenciastraat , Lent

In opdracht van Talis realisatie van 24 WoonKeur-gecertificeerde sociale huurwoningen.

Op basis van goede ervaringen met een eerder DIT is wonen-project, vroeg Talis Giesbers voor deze ontwikkelopgave. De oorspronkelijke vraag was het ontwikkelen van levensloopbestendige sociale huurwoningen op deze  locatie.

Talis had vanuit een verkennend verkavelingsontwerp berekend dat er 22 woningen op de locatie pasten.

Verkavelingstudie leidt tot extra woningen

Giesbers heeft als eerste stap in het proces een studie gemaakt van de verkaveling en de plattegronden. Dit in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en uitgaande van de stedenbouwkundige randvoorwaarden. De plattegronden zijn ontworpen op basis van de eisen van WoonKeur. Hierdoor is gegarandeerd dat de woningen levensloopbestendig zijn. Het resultaat van deze studie was dat er 24 WoonKeur-gecertificeerde woningen op de locatie ingepast konden worden, waarvan 4 speciale rolstoeltoegankelijke woningen met de slaapkamer en badkamer op de begane grond. Het feit dat er twee woningen extra gerealiseerd konden worden, gaf ruimte in het budget voor aanvullende wensen.

DIT is wonen

Dit project laat goed zien hoe de verkaveling en de plattegronden ontworpen worden in de engineeringsfase. Daarna pas was de architect aan zet om het uiterlijk van de woningen te ontwerpen. Voor dit project werden drie architecten uitgenodigd om een gevelontwerp te maken binnen een vooraf vastgesteld budget en met bepaalde eisen ten aanzien van onderhoud en energiebesparing. Vervolgens mochten de toekomstige huurders via stemrondes hun favoriete ontwerp kiezen.